Sopivan chilinen Kaurajauhis-porkkana-linssipata
Tässä chilisessä linssipadassa on sopivasti potkua! Täyttävä ja maukas kasvisruoka lämmittää mukavasti, erityisesti talvella.
ainekset
800 g porkkanoita
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
3 rkl öljyä
½ tl cayennepippuria
1 ½ dl punaisia linssejä
500 g tomaattimurskaa
390 g chili-tomaattimurskaa
5 dl vettä
1 ½ kasvisliemikuutio
1 rkl makeaa soijakastiketta
2 dl kaurakermaa
1 dl kookoshiutaleita
suolaa
Lisäksi:
2 rkl öljyä
1 tl Ras El Hanout mausteseosta
1 tl valkosipulijauhetta
225 g Elovena Muru Kaurajauhista
Valmistus
Kuori ja raasta porkkanat. Suikaloi sipulit.
Kuumenna öljy ja cayennepippuri laakeassa kattilassa. Lisää joukkoon porkkanaraaste ja sipulit. Freesaa hetken aikaa.
Lisää joukkoon linssit, tomaattimurskat, vesi, kasvisliemikuutio ja soijakastike. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 50 minuuttia. Lisää joukkoon kaurakerma ja kookoshiutaleet. Tarkista maku ja kiehauta.
Kuumenna paistinpannussa öljy ja mausteet. Lisää joukkoon Kaurajauhis, paista rapeaksi. Lisää paistettu Kaurajauhis padan joukkoon.
Tarjoile basmatiriisin kanssa.
