ainekset

Pohja

2 ½ dl Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1 ½ dl Sunnuntai Karkea Täysjyväruisjauhoja
1 tl suolaa
100g Sunnuntai Leivontamargariinia
1 dl vettä

Muru-hunajatäyte

200g ranskankermaa
225g Elovena Muru kaurajauhista
öljyä paistamiseen
hunajaa
2 viikunaa
1 päärynä
100g valkohomejuustoa
40g saksanpähkinöitä
tuoretta timjamia

Valmistus

Valmista ensin pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi seokseen kuutioitu kylmä margariini. Lisää kylmä vesi pienissä erissä ja sekoita taikinaksi. Muotoile taikina palloksi, kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia. Valmista täyte pohjataikinan viilentyessä. Vinkki: voit myös tehdä taikinan valmiiksi jo edellisenä päivänä.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Paista Muru kaurajauhis öljyssä ja mausta reilusti hunajalla. Viipaloi viikunat, päärynä ja valkohomejuusto sekä rouhi pähkinöitä hieman pienemmiksi.

Kauli pohja jauhotetun leivinpaperin päälle isoksi ympyräksi. Levitä ranskankerma pohjan päälle, mutta jätä kolme senttiä reunoilta tyhjiksi. Lisää täytteet ja taita taikinan reunat täytteen päälle.

Paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Viimeistele tuoreella timjamilla ja hunajalla. Tarjoile hieman jäähtyneenä.

Summary
recipe image
Recipe Name
Galette hunajaisella Muru-täytteellä
Published On

Reseptivinkkejä: