ainekset

1 1/2 dl hedelmä-pähkinäsekoitusta
1 1/2 dl Elovena Kaurajauhista

1/2 tl Sunnuntai Kuivahiivaa
n. 6 dl Sunnuntai Rouheisia Sämpyläjauhoja
1/2 tl pomeranssia

4 dl kotikaljaa
1 rkl siirappia
2 tl suolaa

Lisäksi

Elovena Kaurahiutaleita ja leseitä, siemeniä tai Sunnuntai Rouheisia Sämpyläjauhoja

Valmistus

Pilko hedelmät ja pähkinät hieman pienemmiksi.

Mittaa Kaurajauhis syvään kulhoon ja hienonna sauvasekoittimella. Sekoita kuivahiiva ja pomeranssi jauhoihin.

Mittaa 42-asteisen (reilusti kädenlämpöisen) kotikaljan joukkoon siirappi, suola ja jauhot. Sekoita nopeasti. Lisää hedelmä-pähkinäsekoitus sekä Kaurajauhis, sekoita kevyesti vaivaamatta taikinaa. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Peitä astia tiiviisti tuorekelmulla. Anna taikinan kohota 12-14 tuntia huoneenlämmössä.

Ripottele taikinan päälle jauhoja ja muotoile taikinasta pallo. Anna taikinan kohota vielä 30 minuuttia leivinliinalla alla.

Nosta kannellinen valurautapannu kuumenemaan 225 asteiseen kiertoilmauuniin. Ota kuuma pata pois uunista, voitele se öljyllä ja kumoa taikinapallo kuumaan pataan. Laita kansi päälle ja paista uunissa 30 minuuttia.

Ota kansi pois ja jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia, kunnes leipä on kauniin ruskea.  Kumoa leipä padasta, anna jäähtyä.

Summary
recipe image
Recipe Name
Jouluinen Kaurajauhispataleipä
Published On

Reseptivinkkejä: