ainekset

Täyte

1/2 dl rypsiöljyä
225 g Elovena Kaurajauhista
1 tl valkosipulijauhetta
1/2-1 tl cayennepippuria
1 tl oreganoa
1 tl sokeria
suolaa

350 g tacokastiketta
100 g papusekoitusta
140 g maissinjyviä purkissa

Lisäksi

2 prk croissant tuoretaikinaa
50 g cheddarjuustoraastetta
30 g maissilastuja

1 muna
seesaminsiemeniä

Valmistus

Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää pannulle Kaurajauhis ja pienen ajan kuluttua mausteet, paista rapeaksi.  Lisää tacokastike ja valutetut pavut ja maissit. Anna kiehahtaa. Jäähdytä hyvin.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen kiertoilmatoiminnolla. Avaa croissant taikina purkin ohjeen mukaan. Irrota taikinakolmiot toisistaan. Asettele ne leivinpaperin päälle ympyrän muotoon, niin että, keskelle jää tyhjää tilaa, kolmion terävät kärjet osoittavat ulospäin ja paksummat osat ovat osittain päällekkäin.

Lusikoi Kaurajauhistäyte taikinaympyrän alaosalle paksuksi kerrokseksi.  Ripottele täytteelle juustoraaste ja murustele päälle maissilastut. Työnnä jokainen taikinasarvi täytteen yli, niin että päät jäävät pohjan alle. Voitele kranssi munalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista uunissa kullan ruskeaksi 15-20 minuuttia.

Tarjoile lämpimänä dippikastikkeiden ja salaatin kanssa.

Summary
recipe image
Recipe Name
Kaurajauhis-croissantkranssi
Published On

Reseptivinkkejä: