ainekset

1 pkt Sunnuntai Isoja Lehtitaikinalevyjä
2 ½ dl puuroriisiä (raakana)
1 ½ dl paahdettua sipulia
4 munaa

½ dl rypsiöljyä
350 g Elovena Kaurajauhista
1 rkl jauhelihamaustetta
2 tl paprikajauhetta
1 tl maustepippuria
½ tl valkopippuria
½ tl suolaa

1 dl voisulaa
1 ½ dl kaurajuomaa tai (maitoa)

Voiteluun ja koristeluun

munaa ja seesaminsiemeniä

Valmistus

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kevyesti ja valuta hyvin.

Keitä munia 10 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja hienonna.

Paista Kaurajauhis mausteiden kanssa kuumassa öljyssä rapeaksi. Lisää joukkoon paahdettu sipuli. Yhdistä kaikki täytteen aineet, sekoita hyvin ja tarkista maku.

Kauli toinen taikinalevy leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi. Nosta uunipellille ja levitä sille täyte tasaiseksi kerrokseksi. Kauli toinen levy suuremmaksi kuin pohja. Nosta levy täytteen päälle ja painele kiinni täytteeseen. Voitele munalla ja pistele pintaa haarukalla muutaman kerran.

Paista 200 asteisen kiertoilmauunin keskitasolla 35 – 40 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin kullankeltainen.

Summary
recipe image
Recipe Name
Kaurajauhis-peltipiirakka
Published On

Reseptivinkkejä: