ainekset

Kasvisiemi

5 dl vettä
1 dl punajuurimehua
1  kasvisliemikuutio
2 rosmariinin oksaa
2 kokonaista neilikkaa

1 salottisipuli
1 valkosipulin kynsi

1 1/2 rkl öljyä
1/2 ps Elovena Kaurajauhista
180 g risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
250 g valmista punajuuri-perunasosetta

60 g raastettua parmesaania

Lisäksi

Parmesaania ja paahdettuja pinjansiemeniä

 

Valmistus

Mittaa kasvisliemen ainekset kattilaan, anna kiehahtaa. Pidä liemi kuumana koko risoton teon ajan.

Pilko sipulit. Paista Kaurajauhista ja sipuleita hetken aikaa öljyssä. Lisää riisi ja anna kuullottua sekoitellen, kunnes riisi muuttuu hieman läpikuultavaksi. Lisää valkoviini. Sekoita reippaasti ja voimakkaasti vispilällä, kunnes viini on imeytynyt riisiin.

Lisää  noin 1 dl kuumaa lientä ja punajuuri-perunasose risottoon, sekoita hyvin.  Lisää seuraava kauhallinen vasta kun edellinen liemi on lähes kokonaan imeytynyt riisiin. Kypsennä keskilämmöllä  noin 25 minuuttia, kunnes riisi on juuri ja juuri kypsää. Risotto saa jäädä löysäksi.

Nosta risotto liedeltä. Sekoita joukkoon parmesaani. Tarjoile heti.

Summary
recipe image
Recipe Name
Kaurajauhis-punajuuririsotto
Published On

Reseptivinkkejä: