ainekset

2 1/2 rkl rypsiöljyä
225 g Elovena Muru Kaurajauhista
1/2 tl inkivääriä

1 kg punakaalia
3 omenaa
1 sipuli

öljyä
1/2 dl punaviinietikkaa
n. 2 dl vettä
2 dl glögitiivistettä
250 g valmista punajuuri-perunasosetta
1 kasvisliemikuutio
suolaa

150 g piparjuurituorejuustoa
1 1/2 dl paahdettuja kuorettomia manteleita

Kuorrutus

korppujauhoja ja voita

Valmistus

Paista Kaurajauhis öljyssä rapeaksi ja mausta inkiväärillä.

Poista kaalista kantaosa. Suikaloi kaali.  Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja lohko omenat.

Kuumenna isossa kattilassa öljy. Lisää kaali ja sipulit paista hetken aikaa. Lisää omenat ja punaviinietikka, sekoita hyvin ja anna kypsyä hetken aikaa. Lisää vesi, glögitiiviste, punajuuri-perunasose sekä kasvisliemikuutio. Hauduta noin tunnin ajan välillä sekoittaen. Lisää hauduttamisen loppupuolella Kaurajauhis ja tarpeen vaatiessa vettä.

Voit tarjoilla Kaurajauhis-punakaalivuoan sellaisenaan, tai tehdä siitä vieläkin herkullisemman lisäämällä joukkoon piparjuurituorejuustoa ja paahdettuja manteleita. Kaada punakaaliseos uunivuokaan, ripottele pinnalle korppujauhoja ja lisää muutama nokare voita. Kuorruta kuumassa uunissa grillivastusten alla muutaman minuutin ajan.

Summary
recipe image
Recipe Name
Kaurajauhis-punakaalilaatikko
Published On

Reseptivinkkejä: