ainekset

2 dl Elovena Kaurajauhista
1 ps Sunnuntai Kuivahiivaa
n. 7 dl Sunnuntai Rouheisia Sämpyläjauhoja
2 dl Elovena Kaurahiutaleita ja kauraleseitä

5 dl kaurajuomaa
2 rkl siirappia
2 tl suolaa
1/2 dl Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta

Voiteluun

kaurajuomaa tai vettä

Lisäksi

Elovena Kaurahiutaleita ja leseitä, siemeniä tai Sunnuntai Rouheisia Sämpyläjauhoja

Valmistus

Mittaa Kaurajauhis syvään kulhoon ja sauvasekoittimella hienoksi jauheeksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja.

Mittaa 42 asteiseen (reilusti kädenlämpöisen) nesteen joukkoon siirappi, suola, ja hiiva-jauhoseos. Alusta taikinaan vähitellen loput jauhoista, hienonnettu Kaurajauhis sekä kaurahiutaleet. Lisää Sunnuntai Juokseva alustamisen loppuvaiheessa. Lisää jauhoja tarvittaessa. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 60 minuuttia.

Leivo taikinasta pitkä tasapaksu tanko. Jaa tanko noin 24 palaan. Pyöritä paloista sämpylöitä. Kohota sämpylöitä vielä noin 60 minuuttia liinan alla. Jos haluat, voitele sämpylät kaurajuomalla tai vedellä ja ripota pinnalle hiutaleita, siemeniä tai jauhoja.

Paista sämpylöitä 225 asteisen kiertoilmauunin keskitasolla 10-12 minuuttia.

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Kaurajauhis-sämpylät
Published On

Reseptivinkkejä: