ainekset

1 suuri sipuli
2–4 valkosipulinkynttä maun mukaan
½ dl neitsytoliiviöljyä

225 g Elovena Kaurajauhista
2 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
1 tl sokeria
½–1 tl chilijauhetta maun mukaan
2 rkl tomaattipyrettä
400 g kirsikkatomaatteja säilykkeenä

200 g kypsiä kikherneitä valutettuna

4 luomukananmunaa
125 g bufala-mozzarellaa

Lisäksi:

Nippu tuoretta korianteria hienonnettuna (myös lehtipersilja tai basilika sopivat). Paahdettua vaaleaa leipää.

Valmistus

Kuutioi sipuli ja hienonna valkosipuli. Kuullota sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä korkeareunaisella pannulla.

Kaada Elovena Kaurajauhis pannulle ja paista, kunnes pannulla ritisee ja poksuu. Mittaa joukkoon mausteet ja tomaattipyre – sekoittele vielä hetki. Lisää pannulle tomaatit ja riko hieman niiden rakennetta.

Sekoita joukkoon kikherneet ja anna kiehua muutama minuutti, kunnes seos hieman sakenee. Siirrä pannu pois liedeltä ja tee lusikalla pieniä kuoppia, joihin rikot kananmunat yksitellen.

Revi mozzarellasta pieniä paloja ja asettele ne shakshukan päälle. Peitä kannella ja anna kypsyä miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia, kunnes kananmunien valkuainen on hyytynyt. Viimeistele yrteillä ja nauti hyvässä seurassa rapeaksi paahdetun leivän kanssa.

Voit kypsentää shakshukan myös 150-asteisessa uunissa 10 minuuttia ilman kantta, jolloin kosteus ei kerry ruuan pinnalle ja ulkonäkö on herkullisempi.

Vinkki:

Voit tehdä shakshukan puolivalmiiksi jääkaappiin jo edellisenä päivänä – stoppaa kohdan 6 jälkeen ja jäähdytä. H-hetken koittaessa kuumenna kiehuvaksi ja jatka kohdasta 7.

Summary
recipe image
Recipe Name
Kaurajauhis-shakshuka
Published On

Reseptivinkkejä: