ainekset

Pohja

100 g Sunnuntai Laktoositon Leivontamargariinia
2 dl Sunnuntai Täysjyvävehnäjauhoja
1 dl Elovena Plus Kaurahiutaleita ja Leseitä
1 dl laktoositonta juustoraastetta
1 dl kylmää vettä

Sipulit

200 g kelta- ja punasipulia
1 ½ rkl rypsiöljyä
1 tl fariinisokeria
ripaus suolaa

Täyte

100 g tuoreita siitakesieniä
150 g Muru Kaurajauhista
3 rkl rypsiöljyä
½ tl suolaa
tuoretta timjamia
200 g laktoositonta crème fraîchea
1 dl laktoositonta kermaa
½ tl suolaa
¼ tl valkopippuria

Valmistus

Nypi pehmeä margariini, jauhot, leseet ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina jauhotetuin käsin voidellun pyöreän (26 cm) piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Esipaista pohjaa kiertoilmauunin alatasolla 200 asteessa 10 minuuttia.

Kuori sipulit ja leikkaa ½ cm paksuisiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää sipulit, vähennä lämpöä ja kypsennä kannen alla noin 10 minuuttia. Ripottele sokeri ja suola sipuleiden päälle. Käännä sipulit varovasti ja jatka paistamista ilman kantta noin 5 minuuttia.

Viipaloi sienet. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista sienet rapeiksi, lisää Kaurajauhis ja jatka paistamista hetken aikaa. Mausta suolalla ja timjamilla. Kaada Muru-sieniseos esipaistetun piirakkapohjan päälle.

Sekoita crème fraîche, kerma, suola ja pippuri keskenään ja kaada piirakkavuokaan. Nosta koko komeuden päälle karamellisoidut sipulit.

Paista uunissa noin 25 minuuttia. Nauti esimerkiksi raikkaan vihersalaatin kanssa.

Summary
recipe image
Recipe Name
Kaurajauhis-sipuli-sienipiirakka
Published On

Reseptivinkkejä: