ainekset

3 rkl öljyä
1 tl jeeraa
225 g Elovena Muru Kaurajauhista
½ tl suolaa
800 g keräkaalia
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
2 isoa porkkanaa
4 rkl öljyä
2-3 rkl keltaista currytahnaa
2 tl inkivääritahnaa
1 kasvisliemikuutio
1 rkl sitruunamehua
n. 5 dl vettä
2 dl kaurakermaa
2 rkl kvinoaa

Valmistus

Kuumenna öljy  pannulla. Lisää jeera ja Kaurajauhis, paista rapeaksi ja mausta suolalla.

Suikaloi kaali ja sipulit ohuiksi viipaleiksi, raasta tai viipaloi porkkanat.  Kuumenna öljy isossa laakeassa kattilassa. Lisää mausteet ja freesaa hetken aikaa. Lisää kaksi desilitraa vettä sekä kaalit, porkkanat ja sipulit. Freesaa noin viisi minuuttia.

Lisää loppu vesi ja kaurakerma. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoittaen noin 30 minuuttia.

Lisää joukkoon kvinoa ja Kaurajauhis. Tarkista maku.

Vinkki

Tarjoa puolukkahillon tai esimerkiksi basmatiriisin kanssa.

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Mausteinen Muru-kaalipaistos
Published On

Reseptivinkkejä: