ainekset

Muru-cocktailpyörykät

2 dl vettä
1 ½ tl Sambal Oelec -maustekastiketta
1 rkl soijakastiketta
1 tl kasvis- tai lihafondia
2 tl sipulijauhetta
225 g Elovena Muru Kaurajauhista
n. 70 g korppujauhoja
2 valkosipulinkynttä
100 g paprikaa
5 g tuoretta persiljaa
100 g fetajuustoa

Kermaviili-basilikadippi

200 g kermaviiliä
Runsaasti tuoretta basilikaa
1 tl sitruunamehua
1 tl karkeaa Dijon-sinappia
1 tl sokeria
Ripaus suolaa

Artisokka-tomaattidippi

1 prk (285 g) grillattua latva-artisokkaa
50 g aurinkokuivattuja tomaatteja
100 g ranskankermaa
2-3 rkl artisokan marinointilientä
Ripaus sokeria
Sitruunamehua

valmistus

Muru-cocktailpyörykät

Mittaa astiaan vesi, mausteet, Kaurajauhis ja korppujauhot. Sekoita.

Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi ja purista ylimääräinen neste pois. Hienonna valkosipuli sekä persilja ja murustele feta. Yhdistä kaikki massan joukkoon ja sekoita hyvin. Jos massa tuntuu liian pehmeältä, lisää joukkoon hieman korppujauhoja.

Pyöritä massasta öljytyin käsin pieniä pyöryköitä. Paista pyörykät varovasti runsaassa öljyssä kullanruskeiksi ja rapeiksi.

Nauti herkullisten dippikastikkeiden kanssa.

Kermaviili-basilikadippi

Sekoita kermaviilin joukkoon silputtu basilika ja mausteet. Anna tekeytyä kylmässä hetken aikaa.

Artisokka-tomaattidippi

Valuta artisokat ja tomaatit. Yhdistä kaikki aineet ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Tarkista maku ja anna vetäytyä kylmässä hetken aikaa.

Summary
recipe image
Recipe Name
Muru-cocktailpyörykät
Published On

Reseptivinkkejä: