ainekset

800 g munakoisoa
öljyä, suolaa, mustapippuria

2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1/2 dl öljyä
1 kg tomaattimurskaa
2 dl vettä
1/2 dl makeaa chilikastiketta
1 kasvisliemikuutio
2 tl kuivattua basilikaa

225 g Elovena Muru Kaurajauhista
2 rkl öljyä
1/2 tl paprikajauhetta
1/2 tl valkosipulijauhetta

450 g mozzarellaa siivuina
3 dl parmesaania raastettuna

Lisäksi

reilusti tuoretta basilikaa

Valmistus

Laita uuni kuumenemaan kiertoilmalla 225 asteeseen. Viipaloi munakoisot reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi. Asettele siivut leivinpaperoidulle uunipellille. Sivele viipaleet öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda uunissa kunnes pinta alkaa ruskistua, noin 15 minuutin ajan.

Valmista kastike. Kuori ja pilko sipulit ja freesaa ne öljyssä. Lisää nesteet ja kasviliemikuutio, anna kiehua ilman kantta noin 40 minuuttia välillä sekoitellen. Mausta basilikalla.

Vähennä uunin lämpötila 200 asteeseen. Ripottele Kaurajauhis uunipellille, lisää öljy sekä mausteet ja sekoita hyvin. Paista uunissa 10 minuuttia.

Lado voidellun uunivuoan pohjalle munakoisiviipaleita. Levitä päälle kastiketta. Kokoa kastikkeen päälle Kaurajauhista, basilikanlehtiä, mozzarellaviipaleita ja ripottele päälle 1/3 parmesaaniraasteesta. Kokoa kolme kerrosta samalla tavalla.

Kypsennä uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Anna melanzanen vetäytyä hetken aikaa ja ripottele pinnalle tuoretta basilikaa.

Summary
recipe image
Published On

Reseptivinkkejä: