ainekset

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 punaista paprikaa
5 pientä perunaa
1 palsternakka
¼ juuriselleriä

2 rkl tomaattipyreetä
2 kasvisliemikuutiota
2 tl juustokuminaa
½ tl savupaprikaa
2 tl meiramia
2 tl sokeria

1 l vettä
½ l tomaattimurskaa
2 laakerinlehteä
mustapippuria ja suolaa

3 rkl öljyä
225 g Elovena Muru Kaurajauhista
1 dl paahdettua sipulirouhetta

Lisäksi:

suolakurkkua ja smetanaa tai kasvispohjaista ranskankermaa

Valmistus

Kuori ja pilko sipulit pieniksi paloiksi. Poista paprikasta siemenet ja kuori juurekset. Kuutiot kaikki pienehköiksi kuutioiksi.

Kuumenna laakeassa kattilassa öljy. Lisää kasvikset ja juurekset, tomaattipyree, kasvisilmikuutiot ja mausteet. Freesaa hetken aikaa.

Lisää vesi, tomaattimurska ja laakerinlehdet. Keitä hiljaa poreillen ilman kantta noin 40 minuuttia. Mausta pippurilla ja suolalla.

Paista Kaurajauhis rapeaksi kuumassa öljyssä pannulla ja sekoita joukkoon sipulirouhe. Tarjoile keitto Kaurajauhiksen, smetanan tai kasvipohjaisen creme fraichen sekä suolakurkun kanssa.

Summary
recipe image
Recipe Name
Kaurajauhis-gulassikeitto
Published On

Reseptivinkkejä: