ainekset

Pohja

2 ½ dl vettä
1 tl hienoa merisuolaa
1 rkl sokeria
2 tl Sunnuntai kuivahiivaa
5 ½ dl Sunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja
2 rkl öljyä

Täyte

225 g Elovena Muru Kaurajauhista
rypsiöljyä paistamiseen
suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta, cayannepippuria
2 dl tomaattikastiketta
tuoreita yrttejä, esim. basilikaa ja oreganoa
1 rs kirsikkatomaatteja
2 palloa mozzarellaa
150 g juustoraastetta
salaattisekoitusta
granaattiomenansiemeniä
aioli-kastiketta

Valmistus

Valmista taikina sekoittamalla 42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen suola, sokeri ja kuivahiiva. Alusta taikinaan jauhot muutamassa erässä sekä öljy. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Peitä kulho kelmulla ja nostata taikinaa jääkaapissa yön yli. (Jos valmistat pizzat jo samana päivänä, käytä 1 ps kuivahiivaa ja nostata huoneenlämmössä noin 1-2 tuntia.)

Paista Muru Kaurajauhista pannulla öljyssä ja mausta makusi mukaan. Laita grilli lämpenemään noin 200 asteeseen ja aseta pizzakivi grilliin.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle työpöydälle ja jaa kolmeen osaan. Kauli pallot noin puolen sentin paksuisiksi lankuiksi ja nosta leivinpaperin päälle ennen täyttämistä. Levitä pohjien päälle tomaattikastike, revi tuoreita yrttejä ja lisää paistettu Muru Kaurajauhis sekä noin puolet kirsikkatomaateista halkaistuina. Viimeisinä revi päälle mozzarellat sekä juustoraaste.

Liu’uta yksi pohja kerrallaan leivinpaperin avulla pizzakiven päälle ja sulje grillin kansi. Paista pizzaa noin 10 minuuttia, paistoaika vaihtelee grillin mukaan. Voit vetäistä leivinpaperin pois pizzan alta muutaman minuutin jälkeen.

Nosta valmiiden pizzojen päälle revityt salaatit ja halkaistut kirsikkatomaatit. Viimeistele granaattiomenansiemenillä ja aioli-kastikkeella, nauti!

Summary
recipe image
Recipe Name
Muru-lankkupizzat grillissä
Published On

Reseptivinkkejä: