ainekset

1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
1 pienehkö paprika
reilusti tuoretta basilikaa tai rakuunaa
1 prk (380 g / 230 g) kidneypapuja suolaliemessä
225 g Elovena Muru Kaurajauhista
½ dl mausteöljyä (esim. chili- tai yrttiöljyä)
½ dl makeaa chilikastiketta
½ dl ketsuppia
ripaus suolaa

½ dl korppujauhoja
½ dl perunajauhoja

Paistettu sipuli

500 g sipulia
2 ½ dl vettä
½ dl öljyä
1 tl sokeria
ripaus suolaa

Paahdetut palsternakat

800 g palsternakkoja
1 ½ rkl sitruunaöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl suolaa
1 tl valkosipulirouhetta
tuoretta tai kuivattua rosmariinia

Valmistus

Kuori ja pilko sipulit. Paloittele paprika ja valuta pavut. Laita kaikki muut ainekset korppu- ja perunajauhoja lukuunottamatta syvään kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi ja lisää sitten korppu- ja perunajauhot hyvin sekoittaen. Anna tekeytyä hetken aikaa.

Paista pihvit öljyssä rapeiksi (muutama minuutti per puoli).

Paistettu sipuli

Leikkaa sipulit puolirenkaiksi. Laita sipulit kuumalle paistinpannulle ja lisää vesi. Hauduta sipuleita niin kauan, että vesi on haihtunut. Lisää öljy, sokeri ja suola, paista kullanruskeaksi.

Paahdetut palsternakat

Pese palsternakat huolellisesti, älä kuori. Leikkaa ne pitkittäin lohkoiksi ja laita lohkot uunipellille. Kääntele joukkoon öljy, hunaja suola ja mausteet.

Paahda 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Summary
recipe image
Recipe Name
Kaurajauhis-papupihvit, paistettua sipulia & paahdettua palsternakkaa
Published On

Reseptivinkkejä: