ainekset

Pizzapohja

2 dl vettä
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
½ ps Sunnuntai kuivahiivaa
4 ½ dl Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja

Muru-sinihomejuusto-ananaspizza

Kastike:
2 dl tomaattimurskaa
1 dl makeaa chilikastiketta
1 tl kuivattua basilikaa tai oreganoa

Täyte:
1 sipuli
1 prk valutettuja ananaspaloja
½ paprika
200 g kirsikkatomaatteja
2-3 rkl öljyä
225 g Elovena Muru Kaurajauhista
1 tl sipulijauhetta
200 g juustoraastetta
100 g sinihomejuustoa

Muru-kasvispizza

Kastike:
1 dl vihreää pestoa

Täyte:
2-3 rkl öljyä
225 g Elovena Muru Kaurajauhista
1 tl sipulijauhetta
1 prk (n. 200 g) grillattua (säilyke)artisokkaa
150 g kirsikkatomaatteja
100 g kesäkurpitsaa
150 g juustoraastetta
100 g fetajuustoa

Valkoinen Muru-pizza pekonilla

Täyte:
170 g pekonia
225 g Elovena Muru Kaurajauhista
1 tl sipulijauhetta
50 g aurinkokuivattuja tomaatteja
½ punasipuli
250 g mozzarellaraastetta

Päälle:
100 g ricottaa
1 valkosipulinkynsi
2 rkl pecorinoa
basilikanlehtiä

Valmistus

Pizzapohja

Sekoita reilusti kädenlämpöiseen (42°) veteen suola ja öljy. Vispilöi nesteeseen pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Lisää loput jauhot pienissä erissä ja vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi.

Peitä taikina ja anna kohota vedottomassa paikassa 30 minuuttia.

Muru-aurajuusto-ananaspizza

Laita uuni lämpenemään 250°, lämmitä myös uunipelti.  Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Kuori ja viipaloi sipuli, puolita tomaatit sekä suikaloi paprika. Paista sipuli ja Muru Kaurajauhis rapeaksi öljyssä ja mausta sipulijauheella.

Kauli tai taputtele kohonnut taikina leivinpaperin päällä haluamasi kokoiseksi pizzaksi. Ota kuuma pelti uunista ja vedä pizzapohja leivinpaperin avulla pellille.

Levitä päälle kastike, Muru-sipuliseos, juustoraaste, valutetut ananaspalat, pilkotut tomaatit ja paprika sekä sinihomejuusto. Paista kiertoilmauunin alatasolla noin 13 minuuttia.

Muru-kasvispizza

Laita uuni lämpenemään 250°, lämmitä myös uunipelti. Paista Muru Kaurajauhis rapeaksi öljyssä ja mausta sipulijauheella.

Kauli tai taputtele kohonnut pizzataikina leivinpaperin päällä haluamasi kokoiseksi pizzaksi. Ota kuuma pelti uunista ja vedä pizzapohja leivinpaperin avulla pellille.

Levitä päälle pesto, Muru Kaurajauhis, juustoraaste, puolitetut artisokat ja tomaatit sekä fetajuustokuutiot. Raasta päälle kesäkurpitsa. Paista kiertoilmauunin alatasolla noin 13 minuuttia.

Valkoinen Muru-pizza pekonilla

Laita uuni lämpenemään 250°, lämmitä myös uunipelti. Murskaa valkosipulinkynsi ja sekoita se ricotan joukkoon.

Pilko punasipuli ja aurinkokuivatut tomaatit. Suikaloi pekoni ja laita suikaleet kylmälle pannulle. Kuumenna pannu ja paista pekonit rapeaksi. Lisää joukkoon Muru Kaurajauhis, sipulijauhe ja aurinkokuivatut tomaatit.

Kauli tai taputtele kohonnut pizzataikina leivinpaperin päällä haluamasi kokoiseksi pizzaksi. Ota kuuma pelti uunista ja vedä pizzapohja leivinpaperin avulla pellille. Ripottele päälle Muru-pekoniseos, mozzarellaraaste ja punasipuli. Lusikoi päälle ricottanokareita viimeistele pecorinolla. Paista kiertoilmauunin alatasolla noin 13 minuuttia.

Summary
recipe image
Recipe Name
Muru-pizza x 3
Published On

Reseptivinkkejä: