ainekset

Muru-burgerpihvit

225 g Elovena Muru Kaurajauhista
1 dl kasvimaitoa
1 dl ruiskorppujauhoja
2 rkl Poppamies Rub mausteseosta
oliiviöljyä paistamiseen
tavallista tai kasvipohjaista juustoa

Oliiviöljypohjainen majoneesi

1 keltuainen tai 3 rkl soijamaitoa (näin saat majoneesista vegaanisen version!)
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl sinappia
1 rkl hunajaa
ripaus suolaa
2-3 dl laadukasta oliiviöljyä

Lisäksi

tomaattiviipaleita
jalapenoviipaleita
salaattia
karamellisoitua sipulia
4 hampurilaissämpylää

Valmistus

Muru-burgerpihvit

Sekoita kaikki ainekset juustoa lukuun ottamatta keskenään ja anna pihvitaikinan tekeytyä hetki. Painele sitten massasta käsin pihvejä ja paista ne pannulla öljyssä. Käännä pihvit varovasti, kun niihin on muodostunut väriä. Ripottele pihvien päälle vielä juustoa ja anna juuston sulaa sopivasti pihvien päälle. Voit myös lisätä juustoviipaleet hampurilaisiin vasta kasausvaiheessa.

Oliiviöljypohjainen majoneesi

Sekoita keskenään keltuainen, etikka, sinappi, hunaja ja suola. Sekoita kunnolla ja kaada joukkoon ohuena nauhana oliiviöljyä samalla sekoittaen, kunnes seos sakenee. Voit määritellä majoneesin paksuuden öljyn määrällä.

Kokoa hampurilaiset

Nosta sämpylät hetkeksi uuniin grillivastusten alle. Kun sämpylöihin on muodostunut kaunis paahteinen pinta, nosta ne uunista ja kokoa burgerit. Lisää ensin pohjaan majoneesia, sitten päälle salaatinlehtiä, tomaattia ja jalapenoa, joiden päälle pihvi. Pihvin päälle karamellisoitua sipulia ja lopuksi vielä hiukan majoneesia ja kansi päälle. Herkullinen vegehamppari on valmis!

Summary
recipe image
Recipe Name
Muru-vegeburgerit
Published On

Reseptivinkkejä: