Pienet Kaurajauhis-murekkeet muhennetuilla porkkanoilla
Mureke on arkiruokien klassikko, joka onnistuu helposti myös kasvisversiona! Annoksen kruunaavat muhennetut porkkanat mehevällä juustokastikkeella.
ainekset
Kaurajahis-murekkeet
2 dl vettä
2 munaa
2 tl soijakastiketta
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioituna
1 ½ dl korppujauhoja
1 dl mantelijauhetta
225 g Elovena Muru Kaurajauhista
2 sipulia
150 g porkkanoita
1 kasvisliemikuutio
1 ½ tl jauhelihamaustetta
½ tl valkopippuria
Lisäksi: öljyä paistamiseen
Muhennetut porkkanat
8 tasakokoista porkkanaa
5 dl vettä
1 rkl voita
1 tl kuivattua rosmariinia
1 tl kuivattua timjamia
suolaa ja valkopippuria
Sipulinen juustokastike
1 punasipuli
150 g kevätsipulia tai purjoa
½ dl Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta
1 ½ rkl Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
4 dl maitoa
2 dl voimasta juustoraastetta
suolaa ja valkopippuria
Valmistus
Kaurajauhis-murekkeet
Yhdistä kulhossa vesi, munat, soijakastike, aurinkokuivatut tomaattikuutiot, korppujauhot, mantelijauhe sekä Kaurajauhis. Sekoita hyvin.
Pilko sipuli ja raasta porkkana.
Kuumenna paistinpannussa öljy. Lisää pannulle kasvisliemikuutio, mausteet, sipulikuutiot ja porkkanaraaste. Paista niin kauan, että porkkanat pehmenevät. Tarkista maku.
Yhdistä kaikki aineet hyvin sekoittaen. Annostele mureketaikina voideltuihin korkeisiin torttuvuokiin. Voit tehdä murekkeet myös muffinipellillä. Paista 200-asteisen kiertoilmauunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Muhennetut porkkanat
Kuori porkkanat. Mittaa laakeaan kattilaan vesi, voi ja mausteet. Keitä porkkanat pehmeiksi.
Sipulinen juustokastike
Hienonna sipulit. Kuumenna kattilassa Sunnuntai Juokseva ja freesaa sipulisilppu.
Ripottele päälle jauhot. Kaada joukkoon maito pienissä erissä ja sekoita koko ajan. Anna kastikkeen kiehua 10 minuuttia.
Lisää joukkoon juustoraaste. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.
