ainekset

Perunamuusi:
1kg jauhoisia perunoita
2 dl maitoa
50 g voita
valkopippuria
suolaa

Muru-täyte:
2 rkl öljyä
½ purjo ohuina viipaleina
3 valkosipulinkynttä murskattuna
1 porkkana kuutioina
150 g keräkaalia suikaleina
100 g sieniä pilkottuna
225 g Muru Kaurajauhista
2 rosmariinin oksaa
2 timjamin oksaa
100 g herneitä
100 g pinaattia
1 rkl vehnäjauhoja
100 g voita
2 dl kasvislientä
1 dl kermaa
5-6 tippaa Tabascoa
suolaa
mustapippuria maun mukaan

Valmistus

Kuori perunat. Paloittele ne isoiksi lohkoiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada vesi pois ja lisää perunoiden joukkoon maito sekä voi ja sekoita tasaiseksi muusiksi. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Kuumenna öljy isossa pannussa. Lisää purjo, valkosipuli, porkkanat, kaali, timjami ja rosmariini. Kuullota niitä pannulla 4-5 minuuttia, kunnes purjo saa väriä. Lisää joukkoon Muru Kaurajauhis, pinaatti ja herneet. Sekoita hyvin. Siirrä Muru-täyte pannun toiseen laitaan. Lisää tyhjälle pannun osalle voi ja jauhot ja ruskista 1-2 minuuttia.

Sekoita täytteen aineet keskenään, lisää kasvisliemi, kerma, tabascoa, suolaa ja pippuria. Anna täytteen hautua 2-3 minuuttia matalalla lämmöllä ja siirrä pannu sivuun. Laita täyte voidellun uunivuoan pohjalle. Lisää päälle muusi ja paista 220 asteisessa uunissa kullanruskeaksi.

Summary
recipe image
Recipe Name
Shepherd's Pie
Author Name
Published On

Katso reseptivideo:

Reseptivinkkejä: