ainekset

Letut

5 dl maitoa
2 kananmunaa
1 dl Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 ps Elovena Muru Kaurajauhista
150 g juustoa raastettuna

Tomaatti-sipulisalaatti

4 tomaattia
2 varrellista kesäsipulia
3 rkl oliiviöljyä
pippuria ja suolaa

Valmistus

Jos valmistat letut ulkotulella, laita muurinpohjapannu hyvissä ajoin kuumenemaan.

Yhdistä lettutaikinaa varten maito, kananmunat, vehnäjauhot ja suola. Jätä taikina turpoamaan 15–20 minuutiksi. Raasta juusto ja nosta sivuun.

Valmista salaatti. Leikkaa tomaatit ja sipuli pieneksi ja laita ne kulhoon. Mausta suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Sekoita hyvin ja jätä huoneenlämpöön.

Kun lettutaikina on saanut turvota rauhassa, paista letut yksitellen muurinpohjapannulla. Laita pannulle nokare voita ja lisää sitten vajaa desi taikinaa kuumaan voihin. Annan paistua kunnes reunoissa on hiukan väriä ja käännä sitten. Lisää paistuneelle puolelle suoraan ohut kerros Kaurajauhista ja juustoa. Anna paistua muutama minuutti ja käännä sitten lettu kaksinkerroin, jotta täyte jää letun väliin.

Tarjoile letut lämpiminä raikkaan tomaatti-sipulisalaatin kanssa!

Summary
recipe image
Recipe Name
Muurinpohjaletut suolaisella Kaurajauhis-täytteellä & tomaatti-sipulisalaattia à la Alexander Trivedi
Published On

Katso reseptivideo:

Reseptivinkkejä: